Veje

Volčiči in volkuljice

Starost: 8 – 10 let

Geslo: Kar najbolje!

Združujemo se v krdelu. Vzgoja poteka preko ročnih spretnosti, igre, medsebojne pomoči, življenja v naravi, zgodb iz Knjige o džungli (Rudyard Kipling), džungelske postave, spodbujanja prijateljstva in medsebojne pomoči.

Volčiči in volkuljice gremo skupaj na lov v veliko in skrivnostno džunglo.

Izvidniki in vodnice - Četa

Starost: 11 – 16 let

Geslo: Bodi pripravljen!

Združujemo se v vodih (manjših skupinah). V veji je poudarjena uporaba veščin življenja v naravi - orientacije, priprave hrane, postavljanja zgradb iz lesa in vrvi.


Vrhunec leta je tabor – poln izzivov, iger, športa, tabornega ognja, nočnih straž, izletov, potepov, spanja v šotoru in bivakih, proge preživetja ...

Popotniki in popotnice - Klan

Starost: 16 – 21 let

Geslo: Služiti!

Združujemo se v klanu. Vključuje izlete, potovalne tabore, potovanje le z nahrbtnikom, pesem na ustih, dolge večerne pogovore, spanje v bivakih, skupnost, kjer si resnično sprejet, prijatelje, služenje (prostovoljna pomoč), ki te navda z veseljem, srečevanje z drugimi skavti, mednarodne tabore.

Skupnost voditeljev - SKVO

Geslo: Kar najbolje bodi pripravljen služiti!

Voditeljice in voditelji so motor vsakega stega; mnogi pravijo, da so največ pridobili kot voditelji. Skavtski voditelji se naučijo veščin dela z ljudmi, financiranja, vodenja projektov, veščin, organiziranja, vodenja, kako vzgajati.