Ukrepi glede COVID-19

Z novim skavtskim letom in spreminjajočim se epidemiološkim stanjem smo voditelji stega PD1 sestavili ukrepe za omejevanje širjenja COVID-19.

Temeljijo na ukrepih NIJZ in skavtskih smernicah ZSKSS, ki smo jih prilagodili glede na stanje okužb v občini Gorenja vas - Poljane in naši logistični zmožnosti. Kot smernice ZSKSS in ukrepi NIJZ so tudi naši ukrepi preventivni in ne zagotavljajo preprečitve okužbe, zato želimo da ste starši seznanjeni z njimi in da se zavedate tveganja, ki smo mu izpostavljeni skavti. Če se vam zdi tveganje kljub navedenim ukrepom previsoko, prosimo da otrok ne pošiljate na srečanja. Ukrepe bomo tekom leta prilagajali trenutni situaciji in vašim predlogom, zadnja verzija pa bo objavljena na naši spletni strani.

  • Prepovedano je priti na srečanje, če ima skavt ali član njegove družine simptome bolezni dihal, povišano temperaturo ali je bil v stiku z osebo, ki je bila pozitivna oz. ima bolezenske znake.
  • Vsa srečanja bodo omejena na 50 oseb, vodil se bo seznam udeležencev. Po najboljših močeh bodo srečanja potekala zunaj.
  • Uporaba mask bo obvezna samo v zaprtih prostorih na enodnevnih srečanjih, skavti morajo sami prinesti masko na vsako srečanje.
  • Pred začetkom srečanj bo obvezno razkužiti roke, razkužilo zagotovi steg.
  • Prilagodili bomo dejavnosti, da bo stik med udeleženci čim manjši.

S tem želimo poskrbeti za varnost vaših skavtov, kolikor je v naši moči. Če imate vprašanja ali predloge, lahko naše kontakte najdete tu.

Voditelji stega Poljanska dolina 1

Objavljeno v Obvestila Steg

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.